Alle vores produkter er udsolgt, og vi producerer ikke nye pålæg indtil videre.

Mere om os

Seda Gärtig grundlagede Sedas Plantekøkken i marts 2021. Siden da er teamet vokset med fantastiske medlemmer, som deler virksomhedens vision.

Seda Gärtig

Grundlægger

"Hej, jeg hedder Seda! Jeg forvandler nødder, kikærter, frø og tørrede frugter til lækre, sunde smørepålæg. Jeg er uddannet industriingengiør og arbejder nu inden for innovation. Mit mål er at give dig den bedste smagsoplevelse med smørepålæg og modbevise myten om, at plantebaseret mad er kedeligt!"

LÆS OM SEDAS HISTORIE

Rejsen til etableringen af virksomheden

At reflektere over Sedas passion inden for kulinarisk mad

Mad har altid været en vigtig del af min kultur, hvem jeg er, og den måde jeg udtrykker kærlighed på over for andre. Som barn i Tyrkiet, tilbragte jeg timevis i min bedstemors køkken med at eksperimentere med opskrifter og lave forskellige retter, som hele familien kunne sidde omkring bordet og nyde. Nysgerrighed og kreativitet definerede mig, og kærligheden til at dele med mine nærmeste var drivkraften — og er det stadig!

Den veganske opvågning

I 2017 sagde jeg farvel til kød, fisk, æg og mejeriprodukter , og hej til kikærter, nødder, grøntsager, frugter og tofu. Jeg har været en stolt veganer siden da, og en af ​​mine yndlingsting ved denne livsstil er at udforske og udvikle nye, smagfulde plantebaserede opskrifter, som folk kan nyde. Og smørepålæg er én af ​​mine stærkeste kulinariske begavelser.

At falde for fristelsen af spreads

Jeg har egentlig altid haft en svaghed for smørepålæg , især de søde. Men da jeg blev veganer, så snart jeg havde brug for et hurtigt fix, var det svært at finde sunde smørepålæg i butikkerne, der matchede mine nye værdier.

Så en dag opstod ideen: det måtte være muligt at lave et lækkert, men samtidig nærende smørepålæg uden at skulle tilsætte olie og raffineret sukker. Jeg er vant til som ingeniør at komme med kreative idéer, planlægge og finde ud af, hvordan man gør tingene. Dét, kombineret med min virkelyst og interesse for mad, gjorde det naturligt for mig at gå i gang med at lave mine egne opskrifter på smørepålæg.

De første kreationer af plantebaserede smørepålæg

De første ingredienser i min blender var kikærter, nødder og tørret frugt. Som en anden troldkvinde stod jeg i køkkenet, akkurat som jeg plejede at stå i min bedstemors køkken som barn, og eksperimenterede og afstemte ingredienser for at kreere lige præcis de smørepålæg, jeg drømte om. Jeg inviterede ofte venner hjem til brunch, som velvilligt smagte på mine smørepålæg, og jeg begyndte at dele mine opskrifter på Instagram for at inspirere andre. 

Fra passion til forretning

Og her er vi så! — Efter en del opmuntring, forsøg, fejl og hårdt arbejde har jeg forvandlet min passion til en fuldgyldig virksomhed, der tilbyder unikke twists på klassiske smørepålæg som hummus og nøddesmør. Smørepålæg, der er smagfulde og smækfyldte med proteiner og sundt fedt. Smørepålæg, der smager af de naturlige ingredienser , de er lavet med.

Jeg elsker sunde, smagfulde smørepålæg, og jeg elsker at gøre folk glade ved at spise mine pålæg. Nåh ja, og så er jeg bare rigtig glad for, at du kiggede forbi lige her!

HILS PÅ TEAMET

Der bringer vores smørepålæg på dit bord

Vores dedikerede kollegaer udgør rygraden i Sedas Plantekøkken. De arbejder ufortrødent for at hjælpe vores virksomhed med at vokse. Samtidig er de loyale ambassadører, der selv elsker vores produkter og står bag vores værdier, vision og mission.

Camilla-F
Camilla F

Videography

“I like sharing the plant-based lifestyle through engaging content.”

Alzbeta

Social Media

“I enjoy connecting with like-minded individuals who share similar values.”

Suray
Suray

Social Media

“Being part of Sedas Plantekøkken means being a part of a female-led team that allows developing a greater skillset in the field.”

Suman
Suman

SEO

I’m delighted to support the mission of promoting plant-based goodness, by utilizing my skills in optimizing website visibility and reaching a wider audience who share our passion for cruelty-free, delicious spreads.”

Polina

UX Design

“I adore the craft of web design and am excited to apply and develop my skills and knowledge in a value-driven company.”

Anne
Anne

Business Development

“This is an exciting opportunity to explore the various strategies that drive SPK and it is an inspiring journey that allows growth and experience.”

Derya Müller
Derya

Brand Communication

“In my role, I can be part of shaping the organization from within while connecting with like-minded individuals on a daily basis.”

Læs om

Vores værdier

Innovation

Vi byder på klassisk hummus og nøddesmør med et nyskabende og unikt twist. Vi arbejder hårdt på at forny det danske marked for smørepålæg ved at introducere nye, plantebaserede smagsvarianter, så du kan få den bedst mulige smagsoplevelse. Vi har brugt (og bruger stadig) fokusgrupper til at teste og hjælpe med at forbedre vores smørepålæg.

Sundhed

Nødder, frø, kikærter og tørrede frugter er de naturlige og nærende ingredienser, vi bruger i stedet for at fylde vores produkter med tilsat olie og raffineret sukker. Vi fryser desuden vores hummus-produkter i deres naturlige tilstand for at bevare deres friskhed og deres værdifulde næringsstoffer.

Bæredygtighed

Vi prøver at være respektfulde over for Moder Jord, fordi vi holder så meget af hende. Vores bidrag til den grønne omstilling er baseret på vores plantebaserede smørepålæg lavet med økologiske ingredienser (når det er muligt). Desuden serverer vi vores smørepålæg i genanvendelige glaskrukker for at minimere mængden af ​​plastik i vores daglige drift. Vores procedurer er på plads for så vidt angår spild og genbrug af materialer.