Alle vores produkter er udsolgt, og vi producerer ikke nye pålæg indtil videre.
Bedst sammen med Mandelsmør med kakao – "Almond Cacao" og Sød tahin – "Sweet Tahini"
30-35 min
30-35 crackers
1190 kcal
Leder du efter en ny og spændende måde at snacke på? Så er vores hjemmelavede veganske crackers helt sikkert noget for dig. Og det bedste er, at du kan tilpasse dem efter dine ønsker og smag.
Opskriften er baseret på en klassisk opskrift fra Eating Bird Food, men vi har tilføjet vores eget twist for at gøre dem ekstra lækre. Og det bedste er, at du kan variere fyldet og formen på dine crackers, så du aldrig bliver træt af dem!
Prøv vores veganske crackers i dag og nyd en lækker snack med masser af smag!
• 120 g mel (1 kop) • 1/2 tsk fint havsalt • 40 g olivenolie (6 spsk) • 1 spsk knust hørfrø + 6 spsk vand • 1 spsk flagesalt (valgfrit) • 2 spsk blanding af frø (valgfrit)
• Rolling pin • Pizza cutter • Oven
1. Forvarm ovnen ved 175 °C (alm ovn).
2. Tilsæt mel, vand, olie, knust hørfrø og havsalt i en skål af medium størrelse, og rør det sammen indtil blandingen bliver til en dej.
3. Placer dejen på et stykke bagepapir og dæk den med et nyt stykke bagepapir.
4. Pres dejen flad med dine hænder og brug derefter en kagerulle til at rulle dejen ud. Du vil have dejen til at blive så tynd som muligt- omkring et par millimeter. Rul dejen ud i en rektangulær form, så godt som muligt.
5. Når dejen er rullet ud, fjernes det øverste stykke bagepapir og drys lidt flagesalt og frøblanding over dejen. Brug dine hænder til at presse det ned i dejen, så det hænger fast. Dette trin er valgfrit men flagesaltet og frøblandingen gør dine crackers flotte og giver en ekstra god smag.
6. Med det øverste stykke bagepapir fjernet, brug en pizzaskærer eller kniv til at skære dejen ud i små firkanter.
7. Overfør dine crackers forsigtigt (stadig på bagepapir) til en bageplade og bag dem i 20-25 minutter eller indtil de er gyldenbrune og sprøde. Stykkerne på yderkanten vil blive brunere hurtigere end midterstykkerne. Du kan flytte dem, der er gyldne, over på en bagerist og sætte panden tilbage i ovnen for at bage de resterende crackers.
8. Lad dine crackers køle helt af, enten på bagepladen eller på en bagerist. Nyd straks efter afkøling.
9. Placer eventuelle resterende crackers i en lufttæt beholder eller pose. Dine crackers kan opbevares på køkkenbordet eller i skabet i cirka 4-5 dage.
Ernæring (alle crackers) | |
---|---|
Total kalorier | 1190 kcal |
Total fedt | 85.1 g Mættet fedt: 11.6 g |
Total kulhydrate | 93.6 g Kostfibre: 5.6 g Sukker: 0.4 g |
Total protein | 13.7 g |